Training Omgevingswet voor wind- en zonprojecten

De kogel is door de kerk, op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. De Eerste Kamer stemde half maart 2023 voor de invoering. Wat betekent de Omgevingswet voor de ontwikkeling van zon- en windprojecten op land?

Begin dit jaar gaven we collega’s van ontwikkelaar BayWa een training over de procedures onder de Omgevingswet. Vanwege het succes bieden we de training nu ook aan voor al onze klanten en relaties.

Hoe is de Omgevingswet opgebouwd? Welke procedures zijn relevant voor het realiseren van wind- en zonprojecten? Wie is het bevoegd gezag en waarvan is dat afhankelijk? Naast de beantwoording van deze vragen gaan we tijdens de training dieper in op de relevante bepalingen en besluiten onder de Omgevingswet:

  • het Omgevingsbesluit (Ob);
  • het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl);
  • het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en;
  • het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Daarnaast komen ook de milieueffectrapportage en het participatieproces aan bod.

De training van een dagdeel vindt plaats op het kantoor van Bosch & van Rijn. Voor € 300,- (exclusief B.T.W.) ben je weer helemaal bij op het gebied van de Omgevingswet. Geïnteresseerd? Meld je aan via info@boschenvanrijn.nl voor de eerstvolgende trainingsmiddag op donderdag 22 juni.

Meer weten? Interesse in een op maat gemaakte training voor jou en je collega’s? Neem contact op met onze specialist Omgevingswet Berber Koopmans via berber@boschenvanrijn.nl