Standplaats: Utrecht
Uren: 32 – 40 uur per week

Dit ga je doen
De energietransitie in Nederland! Een van de meest uitdagende opgaven van deze tijd. Hier kun jij als senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling en energie een bijdrage aan leveren. In deze functie werk je veel samen met projectontwikkelaars, energiebedrijven, overheden, coöperaties, grondeigenaren en omwonenden. Met hen werk je samen aan duurzame energieprojecten.

Als adviseur maak je deel uit van een team deskundige en betrokken collega’s. Het team bestaat uit 16 specialisten die zich dagelijks bezig houden met wind- en zonne-energie projecten. Zodoende ondersteun je overheden, ontwikkelaars en energiecoöperaties stapsgewijs op weg naar gedragen duurzame energieprojecten en gemeentelijk of regionaal energiebeleid.

Onze opdrachten vragen steeds vaker een adviseur die strategisch meedenkt over plannen, complexe processen kan begeleiden en het gesprek met stakeholders (waaronder bewoners) voert.
Daarom ga je onder andere aan de slag met:

 • – Werken aan en adviseren over visie- en uitvoeringsplannen rond de duurzame opwekking van energie;
 • – Adviseren over en leiding geven aan ruimtelijke en/of milieutechnische beleidsplannen voor zon- en windparken;
 • – Kwalitatief hoogwaardige rapportages maken voor studies ten behoeve van het besluitvormingsproces (bijvoorbeeld m.e.r.-beoordeling, notitie reikwijdte en detailniveau, milieu effectrapport);
 • – Adviseren over de regionale energiestrategieën (RES 1.0) en de vertaalslag naar een gebiedsgerichte uitwerking;
 • – Uitbouwen van ons netwerk van opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, energiebedrijven, coöperaties en projectontwikkelaars;
 • – Complexe offertetrajecten.

Dit ben jij
Als senior adviseur gaat je hart sneller kloppen van duurzame energie. Je bent een echte teamspeler, die graag samenwerkt met collega’s en externe stakeholders. Samen ga je voor het beste resultaat. Je hebt affiniteit met planologische procedures en kan jezelf mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in de Nederlandse taal. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw rapportages zowel inhoudelijk als taalkundig van hoog niveau zijn. Daarnaast beschik je over:

 • – Minimaal 8 jaar werkervaring op het gebied van planologie en MER-procedures;
 • – Ervaring in een rol als projectmanager bij een adviesbureau;
 • – Een afgeronde academische opleiding in de richting van geografie, planologie, milieukunde of recht;

Hier ga je werken
Bosch & van Rijn is hét adviesbureau voor duurzame energie in Nederland. Onze specialisten hebben ervaring op het gebied van vergunningen, onderzoek, omgevingscommunicatie, procesmanagement en beleidsontwikkeling. Het team van Bosch & van Rijn bestaat uit 16 adviseurs die zich dagelijks inzetten voor verduurzaming in Nederland. Er is een goede mix van ervaring binnen het team. Als Senior Adviseur werk jij vanuit jouw ervaring en deskundigheid mee aan de totaaloplossing. Naast hard werken is er ook voldoende ruimte voor gezelligheid zoals een borrel, een potje tafeltennis in de lunchpauze of een drankje op het terras aan het einde van een werkdag.

Sinds 1 januari 2021 is Bosch & van Rijn onderdeel geworden van Flynth adviseurs en accountants.

Aanbod
Werken bij Bosch & van Rijn betekent een uitdagende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijk in de groeiende markt van duurzame energie. Voor de functie van senior adviseur bieden wij je het volgende aan:

 • – Een uitstekend salaris, afhankelijk van jouw werkervaring;
 • – 32 vakantiedagen;
 • – De keuze uit een lease auto of mobiliteitsbudget;
 • – Voorzieningen om je werk vanuit huis te kunnen doen in combinatie met een thuiswerkvergoeding;
 • – Een premievrij pensioen.

Aatop Milieu & Ruimte werft exclusief voor Bosch & van Rijn. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij Bosch & van Rijn. Detachering is niet aan de orde. Heb je belangstelling? Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn naar een passende kandidaat. De sluitingstermijn voor deze vacature is vrijdag 25 februari 2022.

Je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Remco Beukhof, Aatop Milieu & Ruimte via r.beukhof@aatop.nl of neem telefonisch contact op via 0318-796128.