WindStats is vernieuwd!

WindStats.nl, dé website voor informatie over windturbines in Nederland, heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Al 10 jaar biedt WindStats een actueel overzicht van de stand van windenergie in Nederland. De gegevens worden breed gebruikt, van overheidsdiensten als RVO en Rijkswaterstaat tot kennisinstellingen, gemeenten, projectontwikkelaars en particulieren. Nu is de website geheel herzien: het gebruik van de kaart is gemakkelijker geworden, er zijn nieuwe grafieken en weergaves toegevoegd en de exportmogelijkheid voor abonnees is verbeterd.
Het vorige ontwerp van WindStats dateerde alweer van een aantal jaren geleden, waardoor het hoog tijd was voor een opfrisbeurt. Gebruiksgemak en grafische weergave stonden bij het nieuwe ontwerp voorop, waardoor het nu extra makkelijk is om figuren over te nemen (bijvoorbeeld in geschreven media) en snel informatie te zoeken over nieuwe (en bestaande) windparken.

Figuur 1 – De nieuwe website bevat handige overzichtspagina’s per gemeente en per provincie.

Figuur 2 – Voor betalende gebruikers is het mogelijk om selecties te maken, hier detailinformatie van in te zien en de gegevens, inclusief de coördinaten, te exporteren naar Excel voor eigen gebruik.