Over
Regionale energiestrategieën

U bevindt zich hier:

Gemeenten en regio’s spelen een hoofdrol bij de realisatie van het Nationale Klimaatakkoord: voor 2030 moet de uitstoot van CO2-uitstoot met 49% verminderen. Overheden, bedrijven, bewoners en (lokale) maatschappelijke organisaties stellen Regionale Energie Strategieën (RES) op en werken samen aan ambitieuze doelen voor duurzame elektriciteit, warmte, infrastructuur en opslag. De RES bieden de basis voor gestructureerde en zorgvuldige ruimtelijke besluitvorming.  

De RES’en 1.0 voor alle regio’s zijn gereed, bestuurlijk vastgesteld en leiden tot regionale afspraken en mogelijk ook zoekgebieden voor zon- en windenergie. Deze RES 1.0 vraagt om vervolgstappen door het concretiseren van de zoekgebieden of onderzoek naar de haalbaarheid van deze gebieden.

Bosch & van Rijn levert al 15 jaar gedegen en deskundig advies voor de totstandkoming van zonne- en windprojecten in heel Nederland. Wij hebben ruime ervaring met het daadwerkelijk realiseren van projecten door heel Nederland. Als vervolgstap op de RES 1.0 kunnen wij bijvoorbeeld:

  • Een PlanMER uitvoeren om locaties uit RES verder te onderbouwen zodat gemeenten een goed onderbouwde afweging tussen locaties kunnen maken;
  • Een maatschappelijke tender organiseren en begeleiden op basis van de zoekgebieden uit de RES;
  • Een beleids- of afwegingskader opstellen of verder uitwerken op basis van de RES 1.0 en/of de resultaten van de planMER.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.