2016: een enerverend windjaar!

Records werden verpletterd (wind op zee voor € 54,5 per MWh, meer dan 2000 bezoekers op de Winddagen) en het geïnstalleerd vermogen op land groeide gestaag met 222 MW. Met een totaal van 3290 MW wind op land komen we op meer dan de helft van de doelstelling voor 2020.

Bosch & van Rijn blikt terug…

De adviseurs van Bosch & van Rijn hebben veel windparken helpen realiseren dit jaar. Zo kwamen er vergunningen voor de windparken Hoogezandse Polder, Spui en Westerse Polder en stelden we de NRD op voor Windenergie A16. Parallel aan de NRD ontwikkelde Bosch & van Rijn een innovatief participatietraject dat in januari 2017 wordt bezegeld met de ondertekening van een Green Deal tussen de betrokken overheden en ontwikkelaars. Daarnaast ondersteunden we veel gemeenten en waterschappen bij het opstellen van hun  duurzame energiebeleid. Bovendien organiseerden de Winddagen 2016, die met meer dan 2000 bezoekers de grootste windbeurs op Nederlandse bodem ooit werd.

Ook zijn we trots op de behandeling van de evaluatie van de gedragscode wind op land in de Tweede Kamer, die door Bosch & van Rijn werd uitgevoerd. De evaluatie leidde tot een vernieuwde gedragscode, waarin de belangen van omwonenden en verantwoordelijkheden van projectontwikkelaars en bevoegd gezag duidelijker zijn geformuleerd.

opdrachten-in-2016

… groeit…

Het zal u vast niet ontgaan zijn: sinds kort heeft Bosch & van Rijn een nieuw logo. En daar hoort natuurlijk een mooie nieuwe website bij: die is hier te vinden. We horen graag wat u ervan vindt!

Ook hebben we in 2016 ons team uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe collega’s. In februari startte Duco van Dijk bij Bosch & van Rijn. Duco versterkt onze dienstverlening op het gebied van omgevingsmanagement en communicatie. Planoloog Lauran Cornax trad aan in mei, hij richt zich op de ruimtelijke procedures voor windprojecten. In augustus begon Robin Hoenkamp, die zich bezighoudt met beleidsstudies en projectleiding. En in december verwelkomden we office manager Caroline Boswijk die het dagelijks reilen en zeilen van Bosch & van Rijn onder haar hoede heeft.

... en kijkt vooruit!

Een ding is zeker: werken aan duurzame energie verveelt nooit. Ook in 2017 blijven wij ons met hart en ziel inzetten voor gedragen energieprojecten in heel Nederland. We danken u voor de projecten in het voorbije jaar en zien uit naar een vruchtbare samenwerking in het komende jaar!