Over
Financiële haalbaarheid

U bevindt zich hier:

Onderzoek

Voor overheden en energiecoöperaties is het belangrijk om inzicht te krijgen in de baten van een wind- of zonproject. We kunnen verschillende scenario´s voor u doorrekenen en bepalen wat de financiële risico´s per fase zijn. Op basis daarvan kan het bestuur beslissingen maken.

Bosch & van Rijn ontwikkelde een financieel model dat inzicht geeft in de kosten en de baten van de exploitatie van een wind- en zonnepark. De belangrijkste parameters in het model zijn windsnelheid, aantal uren zon en aankoopkosten van de windturbine en zonnepanelen. In het model verwerken we steeds de meest recente en accurate gegevens. De financiële haalbaarheid voor zonneparken is mede afhankelijk van lay-out.

Due diligence windparken

Bosch & van Rijn kan voor elke windproject -in elke fase- aangeven wat de actuele waarde (netto contant) van het project is. Voor projecten die nog vóór de vergunningfase zitten kijken we daarbij niet alleen naar de cijfers, maar ook naar zaken als politieke stabiliteit, weerstand in de omgeving, participatie en kans van slagen. Door onze ervaring met projectontwikkeling hebben we daar als geen ander inzicht in.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.